Skip to main content
Bæredygtighed i materialerne

Bæredygtighed i materialerne betyder fleksibilitet og vedholdenhed.

Bæredygtighed i materialerne Bæredygtighed i materialerne

Bæredygtighed i materialerne betyder fleksibilitet og vedholdenhed.

Bæredygtige materialer

ARBOBLEND® – Erstatter plastik

Materialet ARBOBLEND er biologisk nedbrydeligt og består af 100% miljøvenlige biopolymerer. Fordelene:

  • Lukkede CO²-kredsløb
  • Bevarelse af fossile ressourcer
  • Brug af naturens syntetiske potentiale
  • Genanvendelig, bio-energetisk anvendelig
  • Biologisk nedbrydeligt
Papir - naturligt og højteknologisk på samme tid

Papir – naturligt og højteknologisk på samme tid

Grundlaget er træ som råmateriale, hvis fibre forarbejdes til papir eller pap. En råvare, der vokser igen og er CO²-neutral, men som også kan genanvendes. Selv de absolutte rester af papirproduktion kan forarbejdes til energi (elektricitet, varme). Vi erstatter hos BERENDSOHN ikke-bæredygtigt materiale med papir, og samtidig minimerer vi brugen af ​​dette råmateriale, hvor det er muligt: ​​indsatser gøres mindre eller udelades helt, polstring og beskyttelsesmateriale undgås, græspapir erstatter “normalt papir”. Og når vi bruger papir, for eksempel til flyers, indstik eller lykønskningskort, så er det kun FSC-papir fra ansvarlige kilder.

En stor mængde "træ"

En stor mængde “træ”

Vi bruger det fornyelige råmateriale træ til mange af vores produkter, fordi det er næsten uovertruffen i forhold til følelse, udseende og funktionalitet. Vi sørger for, at der anvendes certificerede træsorter (fx FSC-certificeret), som kommer fra regionale leverandører og fra bæredygtigt skovbrug, hvor det er muligt. Det er forståeligt, at dette har sin pris. Vores kunder forstår dette og støtter denne vej.​

Glas - uendeligt genanvendeligt

Glas – uendeligt genanvendeligt

Glas kan genbruges uden tab af kvalitet … så ofte du vil, så længe renheden af ​​typen er garanteret. Glasaffaldet sorteres og renses derfor både automatisk og manuelt, inden det smeltes. For BERENDSOHN-artikler er der kun tale om genbrugsglas af høj kvalitet, som optisk ikke kan skelnes fra andet glas. Derfor tilbyder BERENDSOHN også flere varer fremstillet af genbrugsglas i blandt andet ALEGRIA-serien. Se selv, hvor smukt genbrugsglas kan se ud.

Risskaller - et produkt i stedet for affald

Risskaller – et produkt i stedet for affald

Riskornet er dækket af skaller, der fjernes når risene høstes. Normalt bliver skallerne derefter brændt, men finder anden anvendelse. Blandet med materialet lignin, en naturlig træharpiks, bliver de til en masse, der kan laves til en kop, når det er hærdet (se vores artikel Rice-Cup). Et miljøvenligt alternativ til varme drikke.

Flere bæredygtige materialer

Endnu flere bæredygtige materialer

Læder – også en mulighed for bedre at tilpasse et produkt med hensyn til bæredygtighed.

RPET – bruges hos BERENDSOHN fx til poser og består af 70% tidligere PET (plastik) flasker og betragtes som et genbrugsprodukt.

ÖKOTEX – Fashion tekstil fremstillet af 100% økologisk bomuld fra økologisk landbrug og GOTS – dette tekstilmærke er blevet tildelt siden 2008, hvor hele forsyningskæden – fra dyrkning til produktion er certificeret i hvert trin og beviser fremstillingen af ​​et bæredygtigt tekstil. Begge kriterier gælder for produkter fra mode- og tekstilsektoren.

ÆBLELÆDER

Kaffegrums – svært at tro, men vi har også produkter i vores sortiment lavet af denne vedvarende råvare, som egentlig er et affaldsprodukt.

ÆBLELÆDER – utroligt naturmateriale. Rester af æbler, som normalt ender som organisk affald, tørres og males til pulver. Dette nye og bæredygtige materiale forarbejdes til miljøvenligt papir og økologisk kunstlæder ved hjælp af FRUMATs patenterede proces.