Skip to main content
Edition COOL

COOL Edition

Kunst gør livet skønnere

COOL produkter


I samarbejde med kunstnerkollektivet

COOL Edition

Kunst gør livet skønnere

Dette eksklusive samarbejde har resulteret i umiskendelige salgsfremmende gaver med høj genkendelsesværdi, såsom vores Cool-serie. Disse gaver skiller sig ud og viser giverens særlige påskønnelse. Disse gaver fortæller små historier, og gør nogle af disse produkter til samleobjekter igen og igen.

COOL tekop
COOL Ohøj!

Motiv Ohøj

BETTINGA ARELT | DIE SCHLUMPER

Efter kaptajnens middag, en varm hilsen fra kabyssen –
og alle er tilbage på dæk!

Motiv Vandballet

BETTINGA ARELT | DIE SCHLUMPER

Venstre rundt, højre rundt, frem og tilbage.
Det bliver en vild dag.

COOL Vandballet
Motiv Dykkertur

Motiv Dykkertur

BETTINGA ARELT | DIE SCHLUMPER

Dyk ned et øjeblik
– Fisk efter styrke til dagen.

Motiv Byliv

MALTE KAISER | DIE SCHLUMPER

Byen griner og lever med tusinde ansigter.
Og vi er lige i midten, med vores liv.

COOL Byliv
Die Schlumper

Die Schlumper – “Begavet” med intellektuelle handicap

Kunst bryder kæder. Kunst forbinder verdener. Kunst er et spørgsmål om følelse og følelse kender hverken normer eller grænser. Die Schlumpers går med deres værker ud over de grænser, der er sat i vores “normale” verden, fordi medlemmerne af Hamborgs kunstnergruppe er udviklingshæmmede. Følelser, der aldrig er blevet udtrykt, følelser, der aldrig kunne forstås, bygger en bro og vidner om det fulde liv, der blomstrer skjult bag en fremmed facade.
Det var i 1984 i gaden “Beim Schlump”, at maleren Rolf Laute samlede en gruppe kunstnerisk “meget talentfulde” mennesker med psykiske handicap omkring sig. Han leverede værktøjer og knowhow og banede vejen for “Schlumper” til at være kreative. Og han beviste, at kunst ikke behøver en logisk intelligent hjerne for at fængsle og inspirere. Funktionsnedsættelsen forsvinder til ubetydelighed.
Projektet voksede og efter blot et år blev foreningen “Freunde der Schlumper” stiftet. I dag har “Schlumper” længe været etableret på Hamborgs kunstscene. Nationale og internationale udstillinger, såsom dem i Prag, Chicago og St. Petersborg, vidner om den verdensomspændende anerkendelse af disse exceptionelle kunstneriske personligheder.