Skip to main content
Berendsohnstrasse
Berendsohns oprindelige logo

Vores firmas historie

BERENDSOHN AG i et overblik

Berendsohn AG er en traditionel Hamborg familievirksomhed. Det er vi stolte af. I de seneste mere end 180 år har vi udviklet vores forretning pålideligt med et stort ansvar og har med succes sikret, at vores mere end 100.000 kunder, takket være vores reklameartikler huskes i lang tid fremover.

Lær os at kende …

På én hånd

De begivenhedsrige stiftelsesår

Berendsohn AG blev grundlagt i 1833 af Bernhard Salomon Berendsohn som et forlag i Hamborg. Vores kerneforretning i de første år var vores “Hamburgensien”, kobberstik af høj kvalitet, der skildrer udsigten over byen Hamborg og det omkringliggende landskab. Vores “originale salgsfremmende gaver”, som købmænd i Hamburg sendte eller gav til deres forretningsvenner i udlandet.

Mere end 100 år senere, efter Anden Verdenskrig, cykler Günther Berendsohn som ung iværksætter gennem det ødelagte Hamborg. Altid med ham: hans salgskuffert med en bred vifte af reklamematerialer. I løbet af denne tid genopbygger Günther Berendsohn sin families virksomhed. Med en fornemmelse for forretningsfolks behov og bevidstheden om kundernes nærhed, blev  repræsentanter i løbet af de følgende blot 10 år spredt over hele Tyskland.

Det Europæiske marked lokker

I 1960’erne begynder Berendsohn at erobre det europæiske marked. I de følgende årtier vokser antallet af medarbejdere til omkring 800 i “marken” og på kontoret. Fordelt på tolv europæiske lande passer de mere end 100.000 kunder. Ud over de enkelte Berendsohn nationale virksomheder, er INTERWEGA internationale Gesellschaft für Debitorenmanagement m.b.H. siden 1986 en del af Berendsohn Group.

Udvikling og modernisering

Modernisering og vækst præger virksomheden i det følgende årti. Produktionsstedet i Brüsewitz, Mecklenburg, som har eksisteret siden 1993, blev i 2013 udvidet til at blive det europæiske produktions-, service- og logistikcenter. Siden da har mere end 150 medarbejdere fra produktion, logistik, kunde- og grafisk service arbejdet her under ét tag. Siden 2014 blev den polske specialist for reklameartikler og firmatøj, Lynka Sp. z o.o. i Kraków, et datterselskab af Berendsohn AG. Med denne kompetence blev firmamode den tredje store “søjle” i virksomheden.

Friesenweg Hamburg

180 års historik oversigt

1883

Stiftelse af forlaget s B.S. Berendsohn

1860

Forlagsarbejdets storhedstid. Forlaget har sin succes med højkvalitets indgraveringer af byudsigt, “Hamburgensien”, som kunder giver væk til forretningspartnere over hele verden.

1948

Genoprettelse af virksomheden ved Günther Berendsohn.

1958

Salgsstyrken er udvidet til 50 ansatte i hele Tyskland. Specielt og unikt for alle kunder: den personlige, individuelle support og rådgivning på stedet, med prøver af produkterne og knowhow inden for alle sektorer. Den årlige omsætning er mere end fem millioner DM.

1964

Berendsohn henvender sig til udenlandske markeder. Salgsstyrken begynder sine aktiviteter i Skandinavien, Italien, Østrig og Schweiz. Den årlige omsætning vokser til 10 millioner DM.

1973

Årlig omsætning på 80 millioner DM, salgsstyrken er på over 300 ansatte.

1986

Grundlæggelse af datterselskabet Interwega International Gesellschaft für Debitorenmanagement mbH

1987

Flytning til det nuværende selskabs hovedkvarter i den vestlige del af Hamborg. Den samlede omsætning er på 100 millioner DM, hvoraf halvdelen genereres på de europæiske markeder.

1993

I Brüsewitz nær Schwerin etableres endnu et servicested med egen produktion.

2007

Berendsohn udvider sit forretningsområde til også at omfatte firmatøj.

2013

For at samle alle tjenester under ét tag og for at optimere kundeservice, udvides Brüsewitz-anlægget til at blive det centrale produktionssted. Udover den centraliserede produktion arbejder hele den grafiske afdeling, logistik og kundeservice nu her.

2014

Berendsohn udvider sin ekspertise inden for firmabeklædning ved at erhverve den polske specialist for reklame- og firmabeklædning Lynka Sp. z o.o. i Kraków.

2015

Med sin egen eksklusive tøjlinje “GB-Collection”, opkaldt efter Günther Berendsohn, udvides Berendsohn AG’s firmatøj sortiment.

2017

Astrid Schulte bliver administrerende direktør i Berendsohn AG

2017

Efter mere end 30 år flytter vi vores virksomheds hovedkvarter til Hamburg-Bahrenfeld

2018

Introduktion af digitale tjenester. For vores kunders professionelle virksomhedsimage har vi udvidet vores sortiment til at omfatte smarte digitale og kreative tjenester. Fra den skræddersyede hjemmeside til skabelsen af ​​et logo, finder virksomheder alt, hvad de har brug for til et overbevisende offentligt image hos Berendsohn.

2020

Med lanceringen af ​​Berendsohn-onlineshoppen samler vi det bedste fra to verdener. Vores kunder nyder godt af den individuelle rådgivning fra deres personlige kunderådgiver og fordelene ved en online shop med eksklusive Berendsohn-produkter.