Virksomhedshistorie

Berendsohn AG er en traditionel familievirksomhed fra Hamborg. I løbet af vores 180 år lange historie har vi støt og roligt udviklet vores virksomhed. Virksomheden succes har sørget for, at vores langt over 100.000 kunder har formået at efterlade et blivende indtryk hos forretningspartnere og kunder.

Denne grundtanke præger virksomheden den dag i dag, og har gjort os til den førende direkte udbyder af reklameartikler og gaver i Europa. Regionale begivenheder og stærke virksomhedspersonligheder har siden da præget udviklingen.

De unge år

Berendsohn AG blev etableret af Bernhard Salomon Berendsohn som forlagsvirksomhed i Hamborg i 1833. I de første år var forretningen centreret omkring de såkaldte „Hamburgensier“, dvs. kobberstik med motiver fra Hamborg om omegn. ”Reklamegavens moder” blev taget godt imod af Hamborgs forretningsfolk, der brugte dem som gaver til udenlandske handelspartnere.

Over 100 år senere, i kølvandet på 2. verdenskrig, cykler den unge entreprenør Günther Berendsohn gennem Hamborgs sønderbombede gader. Med sig har han altid sin salgskuffert fuld af reklamematerialer. Denne periode bruger Günther Berendsohn til at genopbygge familiens virksomhed. Han har en veludviklet sans for forretningsfolkenes ønsker og behov, samtidig med at han forstår vigtigheden af at være tæt på kunderne lokalt. Allerede inden for de første ti år har virksomheden salgsrepræsentanter fordelt over hele Tyskland.

Det europæiske marked lokker

I 60’erne går Berendsohn i gang med at erobre der europæiske marked. Antallet af medarbejdere vokser i de følgende årtier til godt 800, fordelt over rejsende salgsrepræsentanter samt kontor- og produktionsmedarbejdere. Der er nu ansatte i tolv forskellige europæiske lande, og tilsammen tager de sig af mere end 100.000 kunder. Udover underafdelingerne i de enkelte lande, blev revisionsfirmaet INTERWEGA international Gesellschaft für Debitorenmanagement m.b.H. en del af Berendsohn-gruppen i 1986.

Videreudvikling og modernisering

Det aktuelle årti har været præget af modernisering og vækst. Vores produktionsanlægget i Brüsewitz i Mecklenburg blev grundlagt i 1993. I 2013 blev anlægget udbygget til europæisk produktions- og servicehovedkvarter samt logistikcentral. Siden da har mere end 150 medarbejdere inden for produktion, logistik, kunde- og grafikservice haft deres daglig gang her. I 2014 fik Berendsohn AG selskab af den polske specialist inden for reklameartikler og firmatøj, Lynka Sp. z o.o. i Krakow, der nu hører til Berendsohns dattervirksomheder. Dette skridt har betydet, at Corporate Fashion nu er virksomhedens tredje, stærke produktsøjle.

180 år i korte træk

1833

Forlaget B.S. Berendsohn blev grundlagt

1860

Forlagets arbejde er i rivende udvikling. Forlaget cementerer sin succes med kobberstik i bedste kvalitet, de såkaldte "Hamburgensier", som lokale virksomheder forærer til deres internationale forretningspartnere i stor stil.

1948

Günther Berendsohn genetablerer virksomheden

1958

Netværket af rejsende salgsrepræsentanter i hele Tyskland omfatter nu 50 ansatte. Den særlige strategi er centreret omkring personlig, individuel rådgivning og kundepleje i nærområdet; med fysiske testprodukter i kombination med viden og kompetencer inden for alle brancher. Den årlige omsætning beløber sig på over fem millioner DM.

1964

Berendsohn vender nu blikket mod de udenlandske markeder. Der rekrutteres rejsende salgsrepræsentanter i Skandinavien, Italien, Østrig og Schweiz. Den årlige omsætning vokser til over ti millioner DM.

1973

Årlig omsætning på 80 millioner DM, netværket af rejsende salgsrepræsentanter omfatter nu 300 medarbejdere.

1986

Oprettelse af dattervirksomheden Interwega International Gesellschaft für Debitorenmanagement mbH.

1987

Virksomheden flyttet til det nuværende hovedsæde i Hamborg. Den samlede omsætning ligger på over 100 millioner DM, halvdelen indtjenes på de europæiske markeder.

1993

Der indrettes et nyt servicecenter med egen produktionsafdeling i Brüsewitz ved Schwerin.

2007

Berendsohn udvider sit forretningsområde til også at omfatte firmabeklædning.

2013

For at samle alle serviceområderne under ét tag og dermed kunne tilbyde kunderne en endnu bedre service, udvides produktionsenheden i Brüsewitz og gøres til virksomhedens centrale produktionssted. Produktionsafdelingen får nu selskab af både grafikafdelingen, logistik og kundeservice.

2014

Berendsohns ekspertise inden for firmatøj når nye højder med overtagelsen af den polske reklame- og firmabeklædningsspecialist, Lynka Sp. z o.o. i Krakow.

2015

Berendsohn AG udvider sortimentet af firmatøj med sin egen modeserie af bedste kvalitet, ”GB-Collection”. Serien er opkaldt efter grundlæggeren Günther Berendsohn.

2017

Astrid Schulte er Adm. Dir. for Berendsohn

2017

Efter 30 år har vi flyttet vores hovedkvarter til Hamborg-Bahrenfeld